Teacher Training

Word gediplomeerd Yogadocent met onze Yoga Docententraining

Wie op professioneel niveau yoga wil beoefenen kan via ons een Yoga Docententraining volgen. Deze training wordt gegeven door zeer deskundige Indiase docenten met jarenlange internationale ervaring. Zij geven graag de oude yogatraditie door in zijn authentieke en zuiverste vorm. Deze Yoga Docententraining is een uitgekiende combinatie van verschillende asanas (houdingen) en het vergroten van het evenwicht en bewustzijn van de mens.

Spirituele omgeving

De Yoga Docententraining vindt plaats in een ashram in de streek Tapovan die zich op 5 minuten loopafstand van de beroemde Lakshman Jhula-brug over de Ganges bevindt. In de ruime en kleurrijke vertrekken kunt u heerlijk ontspannen en in de eenvoudige schone slaapkamers kunt u zich lekker terugtrekken om bij te komen van een leerzame dag. Vanaf het grote dakterras ervaart u het prachtige uitzicht over de stad die zich bevindt in een weelderig groene vallei meer ……

Yoga Docententrainingen

Er zijn meerdere soorten Yoga Docententrainingen die speciaal zijn afgestemd op beginners , gemiddeld en gevorderden:

 • Een basistraining van 100 Dit pakket is bedoeld voor geïnteresseerden die een begin willen maken met een professionele carrière als yogadocent. Na deze training krijgt u een certificaat (voor 100 uur) dat is erkend door de Yoga Alliance USA. Met dit certificaat heeft u voldoende kennis om yoga op professioneel niveau te kunnen beoefenen, echter heeft u nog geen lesbevoegdheid.
 • Een gevorderdentraining van 200 Om les te kunnen geven is het vereist dat u deze tweede uitgebreide variant van de Yoga Docententraining volgt. Ook na deze training ontvangt u een certificaat (voor 200 uur) dat is erkend door de Yoga Alliance USA en kunt u uzelf een erkende yogadocent noemen. Ook staat u vrij in uw keuze om uw pakket uit te breiden naar bijvoorbeeld aantallen van 300 of 500 uur.

Yogalessen

Bij deze varianten worden traditionele yogalessen gegeven in de volgende stijlen:

 • Iyanger Yoga
 • Ashtanga Yoga
 • Hatha Yoga

Tijdens deze yogalessen wordt er uitgebreid aandacht besteed aan mantra chanting, de chakra’s, pranayama en meditatie. Hierbij bestaan de groepen uit 10 tot 14 studenten

Meer weten over de boekingsdatum, prijzen en het uitgebreide Yoga Docententraining programma?

Extra’s tijdens Yoga Docententraining

Voor de bovengenoemde bedragen krijgt u niet alleen les en een prachtige accommodatie, maar bovendien ook veel extra’s zoals:

 • Kookworkshop

  Diner bij een Indiase familie thuis waardoor u de cultuur van binnenuit leert kennen

 • 3 Ayurvedische maaltijden per dag (ontbijt, lunch, diner)
 • 2 keer per dag thee
 • Producten om het lichaam van binnenuit te reinigen
 • Lesboeken
 • Een yoga T-shirt
 • Een rudraksha mala
 • 1 uur Hindi cursus
 • Tripjes naar heilige plekken
 • Het bijwonen van een Hindoestaanse huwelijk of religieuze festival (mits er een plaatsvindt in het seizoen). Op deze manier maakt u religieuze festivals het hele jaar mee.
 • Ter afscheid een dag tour en overnachting in de bergen in tent of resort onder het genot van een barbecue en kampvuur
 • Wi-Fi-verbinding (alleen op specifieke gebieden)

De kamers bevatten allemaal een badkamer met warm water. De prijzen zijn all-inclusive.

* Het dagprogramma varieert en hangt af van de weersomstandigheden. De duur van de yoga lessen is ook variabel.

De ingrediënten van alle maaltijden tijdens het verblijf (ontbijt, lunch en diner) zijn van biologische oorsprong, afkomstig uit de hoge Himalaya en op hygiënische wijze bereid.’s Ochtends en ’s avonds wordt onbeperkt kruidenthee en mineraalwater geserveerd.

Over de leraren

 

Reizen zonder zorgen

De bovenstaande bedragen betreffen alleen de kosten voor accommodatie, docententraining, maaltijden en excursies. Andere persoonlijke uitgaves als wasserette, drankjes, reis- en medische verzekeringen en andere onvoorziene uitgaven zijn niet inbegrepen.

Ook vliegtickets, verzekeringen en de reis van het vliegveld Delhi naar de ashram zijn niet inbegrepen.

Vervoer van Delhi naar de ashram inclusief enkele overnachtingen in Delhi kunt u overigens wél door ons laten verzorgen zodat u van een volledig verzorgde Yoga Docententraining zorgeloos kunt genieten.

Lees ook onze voorwaarden

Neem contact op voor meer informatie over boeken! 

Meer weten over deze Boekingsdatum, Prijzen en uitgebreide Yoga Docententraining programma?
Neem contact op voor meer informatie of boek meteen!