Onze leraren Ashram

Yogacharya Manish Arora

(Yogacharya is Hatha en Filosofieleraar tevens Stichter)
Yogacharya Manish is geboren in Rishikesh, de geboorteplaats van yoga, waar hij aan de meest prestigieuze yoga-scholen en universiteiten van India studeerde. Hij legt vooral veel nadruk op het leren van de yoga-basisbegrippen, het vinden van het pad én het toe-eigenen van de levensstijl om het ultieme doel van yoga te bereiken: de beademing en geestelijke reiniging van het lichaam in de trant van de Indiase traditie van Hatha- en Iyengar Yoga. Inmiddels heeft yogi Manish in verschillende delen van Zuid-Amerika en de Caribische eilanden als St. Vincent, St. Lucia, St. Martens en Antigua zijn kennis verspreid en gedeeld voor 14 jaar lang. Hierdoor heeft hij ook een fanatieke achterban aan volgelingen en studenten die smachten om continue zijn lessen te volgen – waar dan ook ter wereld.

Yogi Kamal Singh

(Yoga stretching leraar)
Yogi Kamal Singh is yoga-instructeur in Yoganandham. Hij heeft zijn diploma in yoga behaald aan de HNB Universiteit Uttrakhand en daarnaast ook zijn 200 UUR Yoga-lerarenopleiding voltooid in Rishikesh. Kamal richt zich met name op het concentreren op de traditionele benadering van yoga en stelt deze ouderwetse leer voor iedereen beschikbaar. Kamal is zeer geliefd bij zijn studenten door zijn typerende dynamische stijl en innoverende aanpassingen die een nieuwe dimensie toevoegt aan de asana-oefeningen.

Yogini Shalini

(Meditatie lerares)
Shalini studeerde yoga cultuur, filosofie, Sanskriet en mantra aan de H.N.B. Universiteit waar ze uiteindelijk haar Masters diploma in Yoga behaalde. Ook spreekt Shalini vloeiend Hindi, Engels en Sanskriet en is ze daarnaast gespecialiseerd in Hatha Yoga en meditatie.

Zelf begon Shalini yoga te beoefenen op veertienjarige leeftijd. Yoga Master en Yoga Docenten Training school begon zij bij haar leraar Swami Anand.

Yogi Umesh Sharma

(Ashtanga Yoga Leraar)
Umesh is geboren in een Brahman-familie in Rishikesh. Hij was al spiritueel vanaf zijn jeugd, en hij bestudeerde veel yoga gerelateerde boeken en veda’s samen met yoga Asanas. Bij zijn spirituele goeroe’s heeft Umesh yoga geleerd. Vervolgens behaalde hij zijn diploma in yoga en specialiseerde hij zich als Ashtanga-yogaleraar. Inmiddels heeft hij al ruim 10 jaar ervaring in het onderwijzen van Ashtanga-yoga in verschillende landen over de wereld.

Dr.G.L.Arora

(Ayurvedacharya)
Dr. G.L. Arora heeft in 1982 de Arora Clinic opgericht met de intentie om Ayurveda over de hele wereld te verspreiden. Arora is een authentieke en traditionele Ayurveda-dokter met al ruim 32 jaar ervaring in Ayurveda-behandelingen die tot op heden nog uitgevoerd worden in zijn kliniek. Daarnaast heeft hij 20 jaar patiënten behandeld met Panch-karma, 10 jaar ervaring in het onderwijs en nog gewerkt bij het Parmarth Nature Cure & Yoga Center.

Manish Uniyal

(Hatha, Iyengar, Flow Yoga leraar)
Manish Uniyal begon zijn yoga reis in 2007, toen hij een certificerings cursus van 6 maanden heeft gevolgd in yoga wetenschap van Dev Sanskrit Vishwavidyala in Haridwar. De aller belangrijkste ervaring in zo’n yogische omgeving was uiteindelijk op een dieper en spirituele manier beïnvloed. Daarna ging Manish voor verdere studies en studeerde hij Master in Yoga & Arts. Na een lange 9 jarige reis ontmoette Manish zijn Guru Praveen Nairji, Iyengar Yoga leraar, en sindsdien volgde hij zijn pad.

Manish leerde Iyengar Yoga van zijn Guru Praveen Nairji en was geïnspireerd door zijn studie. Manish doceert de combinatie van Hatha, Iyengar, Flow Yoga en legt meer aandacht in de correctie en aanpassingen van Asanas.

Manish heeft yoga kennis gedeeld op verschillende plaatsen in India en in het buitenland. Hij gelooft dat “als je goed volgt, kun je ook goed zult begeleiden”