Voordelen yoga

Je wordt meer bewust en bewust

Bewust zijn, dat u meer bewust bent van uw gedachten en uw handelingen in het algemeen. Tenzij u in een verhoogde staat van bewustzijn bent, kunt u uw gedachten niet rationeel in acht nemen. Meditatie biedt u de tijd om na te denken over uw gedachten en vooral te richten op uw ademhaling of een ander aspect van uw wezen.

Het kan onnodige stress verminderen

Je voelt stress net als iedereen. Sommige stress is onvermijdelijk, en dus niet zo giftig. De stress gaat niet automatisch weg, maar je zal een transformatie zien in de hoeveelheid stress die je ophoopt. Het sluiten van je ogen en het regelmatig ademen heeft een enorm effect, vooral als je stressvolle situaties herkent.

Je krijgt meer controle over je emoties

U wilt niet echt al uw kracht aan emoties verspillen toch? Ik durf te zeggen dat je, zoals de meeste mensen, meer controle over je emoties wenst. Te vaak verliezen mensen de controle over hun emoties en accepteren ze het gewoon. Meditatie geeft u de mogelijkheid om dit te doen. Hoe meer je mediteert, des te meer zal je de gedachten en acties opmerken die de emoties veroorzaken die je misschien niet wenselijk vindt.

Je zal waarschijnlijk betere levensbeslissingen nemen

Als u meer bewustzijn krijgt van uw gedachten, acties en emoties, zult u merken dat u betere beslissingen neemt. In plaats van alleen te reageren op ongunstige situaties, krijgt u een beter begrip van wat er in uw gedachten gebeurt.

Dit begrip wapent je met de vaardigheden om te denken voordat je handelt en daarom doelgerichte beslissingen te nemen.

Het kan u helpen bij het vertragen van het tempo waarin u uw leven leeft

Tenzij je in een extreem snel tempo lekker wilt leven, ga je langzaam ontspannen en genieten van het leven. Meditatie geeft je de mogelijkheid om het leven geleidelijk aan te nemen.

Het leven is geen sprint; Het is een marathon. Niet haasten want daardoor mis je dingen die je later zal betreuren. Temporiseer eerst je gedachten, en dan zal al het andere volgen.

U kunt een handige nieuwe vaardigheid leren

Op zijn minst leer je iets nieuws door middel van meditatie. Meditatie is een vaardigheid, en zoals elke vaardigheid vraagt het veel oefening en concentratie. Het is altijd voordelig om meer bruikbare vaardigheden in je leven te introduceren.

Het is geen religieuze techniek die alleen boeddhisten of hindoes beoefenen, maar het is eerder een levenstechniek dat je in bloei kan brengen.

U kunt meer welzijn ervaren

Wie wil niet gelukkiger zijn en meer tevreden zijn met het leven? Consequent mediteren is een geweldige manier om je ogen op je leven te openen en echt alles te ervaren wat het leven te bieden heeft.

Je kunt ergens overal doen

Vind een plek die comfortabel is voor u om te mediteren. Sommige mensen gebruiken een rustige ruimte thuis of op kantoor. Kerken zijn een geweldige plek om te mediteren, omdat ze typisch stil en leeg zijn.

U kunt ook buiten in de natuur mediteren. Zoek een plek die uitnodigend en rustig is en maak dat je plek.

Het werkt

Het is bewezen dat de meditatie beoefenaars op lange termijn beter in staat zijn om om te gaan met de stromingen van het leven.

De tijd tussen gedachten neemt geleidelijk toe terwijl u mediteert, wat de kans geeft om uw gedachten zorgvuldig en misschien wel rationeel te overwegen. De fysieke voordelen van meditatie omvatten verminderde bloeddruk en lagere niveaus van angst, evenals een algemeen gezonder immuunsysteem.